5/5
Domaći humus od graška i rukole
užina
VREME PRIPREME | 20 MIN
Flora&Fazoni
Tradicionalni humus dobija se od samlevene leblebije, maslinovog ulja, tahinija, odnosno paste od susama, limunovog soka i začina, a ovaj miks smatra se hranom bogatom nutrijentima
sastojci
250g
Flora graška
1 veza
peršunovog lišća
3 kašike
limunovog soka
1
mladi luk
1/2 čena
belog luka
3 kašikice
maslinovog ulja
1 šaka
rukole
po ukusu
himalajska so
Priprema
1/3
U blender ubacite Flora grašak, 3 kašike sitno seckanog peršunovog lišća, limunov sok, 1 kašiku sitno seckanog mladog luka, beli luk, maslinovo ulje i so po ukusu

2/3
Izblendirajte tako da smesa bude kompaktna

3/3
Domaći humus čuvajte u frižideru u staklenoj tegli do 3 dana

Prijatno!