5/5
Edamame brusketi
užina
VREME PRIPREME | 20 MIN
Flora&Fazoni
Edamame je jedino povrće koje sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, što ga čini kompletnim izvorom proteina
sastojci
200g
Flora edamamea
Pola malog
crvenog luka
500g
paradajza
2-3 čena
belog luka
6-8 listova
svežeg bosiljka
30ml
balzamiko sirćeta
80ml
maslinovog ulja
150g
svežeg sira
1
hrskavi hleb
po ukusu
so i biber
Priprema
1/3
U većoj posudi pomešajte prethodno iseckani luk, paradajz, beli luk i bosiljak. Zatim dodajte sirće i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite po ukusu i sve ponovo izmešajte. Pokrijte i ohladite najmanje sat vremena. Ovo će omogućiti da se ukusi upiju i spoje zajedno.

2/3
Skuvajte Flora edamame po uputstvu, a potom ih izblendajte i posolite po ukusu. Isecite sveži sir na kockice.

3/3
Hleb isecite dijagonalno na 12 debelih kriški i lagano ih tostirajte dok ne porumene sa obe strane. Prvo nanesite sloj edamemea, a zatim dodajte smesu sa paradajzom i na kraju sir.

Prijatno!