5/5
		Edamame kus-kus sa lososom
Večera
					VREME PRIPREME | 30MIN 				
				
					sastojci				
				
					150g				
				
					Flora edamame				
				
					200g				
				
					kus-kusa				
				
					200g				
				
					dimljenog lososa				
				
					4				
				
					jaja				
				
					2 šolje				
				
					svežeg spanaća				
				
					2 čena 				
				
					belog luka				
				
					1 veza				
				
					korijandera				
				
					1 veza				
				
					peršuna				
				
					malo				
				
					peršun				
				
					1				
				
					limun				
				
					3 kašike 				
				
					maslinovog ulja				
				
					po ukusu				
				
					so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									U veliku posudu stavite kus-kus i prelijte ga sa 250 ml ključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta, dok ne upije svu vodu. Zatim ga rastresite viljuškom. 								
				 
															
					2/5				
				
									U činiji umutite jaja sa malo soli i bibera. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja na srednje jakoj vatri i pržite jaja uz neprestano mešajte dok ne postanu kajgana. 								
				 
															
					3/5				
				
									Flora edamame skuvajte ga prema uputstvima sa kese, a zatim ga procedite.								
				 
															
					4/5				
				
									U blender stavite spanać, peršun, korijander, beli luk, sok i koricu limuna i dve kašike maslinovog ulja. Miksajte dok ne dobijete glatku smesu. 								
				 
															
					5/5				
				
									U veliku posudu stavite kus-kus, dodajte zelenu smesu iz blendera i dobro promešajte dok se sve ravnomerno ne sjedini. Dodajte edamame  i ponovo promešajte. Na vrh rasporedite komade lososa i kajganu. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								