Flora&Fazoni
Edamame je poreklom iz Kine, gde se konzumira više od 2.000 godina.
sastojci
200g
Flora edamamea
1 šolja
pirinča
3 šolje
bujona
20g
putera
2 kašike
maslinovog ulja
1
crveni luk
3 čena
belog luka
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Edamame skuvajte u slanoj vodi kada proključa kuvajte oko 5 minuta. Kada edamame omekšaju, osedite ih i ostavite sa strane.
2/4
U šerpi na srednjoj temperaturi rastopite puter pa dodajte maslinovo ulje. Stavite luk i dinstajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte pirinač i beli luk, i sve zajedno dinstajte par minuta.
3/4
Dodajte bujon, jednu po jednu šolju uz stalno mešanje. Nastavite sa kuvanjem i dodavanjem bujona sve dok pirinač ne omekša i smesa ne postane kremasta, možda oko 20 minuta.
4/4
Dodajte bujon, jednu po jednu šolju uz stalno mešanje. Nastavite sa kuvanjem i dodavanjem bujona sve dok pirinač ne omekša i smesa ne postane kremasta, možda oko 20 minuta.
Prijatno!