5/5

Edamame rižoto sa pečurkama

Ručak

VREME PRIPREME | 50 MIN
sastojci
200g
Flora edamame
200g
slanine
200g
arborio pirinča
200g
pečurki
1
crni luk
2 čena
belog luka
250ml
belog vina
1l
pilećeg bujona
50g
parmezana
2 kašike
putera
2 kašike
maslinovog ulja
po ukusu
so i biber
po ukusu
svež peršun
Priprema
1/4
U tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte slaninu i pržite je dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu iz tiganja i ostavite je sa strane. Zatim dodajte iseckani crni luk i pržite ga oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
2/4
Dodajte pečurke u tiganj i pržite ih dok ne omekšaju oko 5-7 minuta. Dodajte arborio pirinač i pržite ga zajedno sa pečurkama i lukom oko 2 minuta.
3/4
Sipajte belo vino u tiganj i mešajte dok pirinač ne upije tečnost. Postepeno dodajte pileći bujon neprestano mešajući. Sačekajte da pirinač upije većinu tečnosti. Nastavite ovaj proces dok pirinač ne bude skuvan al dente, oko 20 minuta.
4/4
Kada je pirinač skoro gotov, dodajte kuvani edamame, slaninu, puter i parmezan. Mešajte dok se puter i parmezan ne istope. Začinite solju i biberom po ukusu.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame