5/5

Edamame sa slatko kiselom piletinom

večera

VREME PRIPREME | 50 MIN

Flora&Fazoni

Edamame je jedino povrće koje sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, što ga čini kompletnim izvorom proteina

 

sastojci
600g
fileta pilećeg mesa
1 kašičica
belog luka u prahu
1 kašičica
so
1 kašičica
belog vina
3 kašičica
vode
1 kašičica
mlevenog belog bibera
450g
Flora edamame
ZA POHOVANJE
1
jaje
1 kašičica
belog luka u prahu
1 kašičica
soli
10g
praška za pecivo
50g
skroba
60g
hladne vode
110g
brašna
3 supene kašike
ulja
ZA SOS
8 supene kašike
kečapa
4 supene kašike
jabukovog sirćeta
4 supene kašike
šećera
2 supene kašike
meda
1 kašičica
soli
4 supene kašike
vode
po ukusu
ulje za prženje
Priprema
1/5
Isecite pileće meso na kockice. Stavite ih u posudu zajedno sa belim lukom u prahu, belim biberom, solju, vinom i vodom, promešajte i pokrijte folijom. Stavite na jedan sat u frižider da se marinira. Napravite smesu za pohovanje tako što u posudi umutite jaja, dodate beli luk u prahu, so, prašak za pecivo, skrob i vodu; dobro promešajte i dodajte brašno i ulje.
2/5
Treba da dobijete gustu kašu. Pripremite sastojke za sos tako što u drugoj posudi pomešate sve sastojke – vodu, so, šećer, sirće, med i kečap. U međuvremenu staviti da se Flora edamame skuvaju prema uputstvu na pakovanju. Promešajte sastojke i ostavite sa strane. Izvadite meso. Dok se marinira treba da upije svu tečnost, mešajte. Ako je ostalo tečnosti, ocedite i stavite piletinu u smesu za pohovanje, rukama lepo uvaljajte tako da se sve dobro pokrije.
3/5
Ugrejte vok tiganj na najvišoj temperaturi i stavite ulje za prženje, lepo ugrejte, nakon toga smanjite temperaturu na umerenu i počnite da stavljate piletinu u tiganj. Pržite po 2 minuta, dok ne dobiju bledo-žutu boju, u međuvremenu ih okrećite rešetkastom kašikom, izvadite ih na ubrus da se cede 20 sekundi. Ponovo ugrejte na maksimum i vratite ih u mast. Pržite ih još 3 minuta dok ne dobiju zlatno-braon boju. Izvadite ih ponovo da se ocede na ubrus.
4/5
Ako u tiganj ne možete da stavite svu piletinu, pržite ga dva puta, ali poštujte pravilo – prženje, ceđenje i ponovo prženje. Sklonite ulje iz tiganja, sipajte ga negde u suv tiganj na ugrejanu ringlu i stavite smesu za sos. Mešajte drvenom kašikom oko 1 minuta, koliko da ispari tečnost i miris sirćeta.
5/5
Čim počnu da se pojavljuju mehurići, dodajte piletinu, dobro je pomešajte sa sosom, on će se odmah zalepiti za piletinu i izvadite na tanjir. Servirajte sa kuvanim Flora edamame.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame

TOP