5/5
Edamame salata sa kinoom
Večera
VREME PRIPREME | 25MIN
Flora&Fazoni
Da li ste znali da na avokadu postoji posebno mesto koje otkriva da li je zreo kada ga pritisnete?
sastojci
450g
Flora edamame
100g
nekuvane kinoe
2 šake
klica
malo
kelj
Preliv
2 kašike
maslinovog ulja
1 kašičica
semena susama
1 kašičica
tamari ili soja sosa
1 kašičica
jabukovog sirćeta
1/2 kašičice
belog luka u prahu
1/4 kašičice
mlevenog đumbira
Priprema
1/3
Edamame kuvati u proključaloj slanoj vodi oko 5 minuta
2/3
Dobro oprati sirovu kinou ili je potpiti u vodu 10 mi pre kuvanja. 100g kinoe kuvajte sa oko 250ml vode, sačekajte da proključa pa smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri 15-tak minuta dok kinoa ne omekša ili upije svu tečnost.
3/3
Za preliv izmešajte sve sastojke u jednoj posudi dok se dobro ne sjedinje, a na vrh dodajte klice.
Prijatno!