5/5
		Edamame salata sa lososom
Večera
					VREME PRIPREME | 45MIN 				
				Flora&Fazoni
									Pola šoljice edamame sadrži manje od 100 kalorija								
				
					sastojci				
				
					200g				
				
					Flora edamame				
				
					1				
				
					šolja pirinča				
				
					1				
				
					šolja vode				
				
					3 kašike				
				
					sirćeta				
				
					1/2 kašike				
				
					šećera				
				
					250g				
				
					file lososa				
				
					2 kašike				
				
					sojinog sosa				
				
					2 kašike				
				
					limunovog soka				
				
					1/2				
				
					avokado, tanko isečen				
				
					1/2				
				
					krastavac, tanko isečen				
				
					1				
				
					zeleni luk, tanko isečen
rotkvice
				
				
					1/4 kašičica 				
				
					preprženog sezama				
				
					1/4 kašičica 				
				
					semena crnog susama				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Pirinač sipajte u srednji lonac i dodajte 1 šolju vode. Pokrijte lonac i pustite da proključa na srednje jakoj vatri. Kad proključa, smanjite vatru na srednje nisku i dinstajte 10 minuta. Maknite posudu sa vatre i ostavite da odstoji 15 minuta.								
				 
															
					2/4				
				
									Prenesite pirinač u veliku posudu. Pomešajte sirće, šećer i so i prelijte pirinač dok je još vruć. Staviti Flora edamame da se kuvaju prema uputstvu na pakovanju								
				 
															
					3/4				
				
									Vrlo oštrim nožem nežno isecite file lososa na kockice. Narezivanje je možda lakše ako losos stavite na nekoliko minuta u zamrzivač da bi se stegnuo.								
				 
															
					4/4				
				
									Prelijte pirinač sezonskim lososom, avokadom, krastavcem, đumbirom, zelenim lukom, prepečenim sezamom i crnim sezamom. Dodati skuvane Flora edamame u činiju. Servirajte sa tanko seckanim rotkvicama. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								