5/5
Edamame salata sa lososom
Večera
VREME PRIPREME | 45MIN
Flora&Fazoni
Pola šoljice edamame sadrži manje od 100 kalorija
sastojci
200g
Flora edamame
1
šolja pirinča
1
šolja vode
3 kašike
sirćeta
1/2 kašike
šećera
250g
file lososa
2 kašike
sojinog sosa
2 kašike
limunovog soka
1/2
avokado, tanko isečen
1/2
krastavac, tanko isečen
1
zeleni luk, tanko isečen
rotkvice
1/4 kašičica
preprženog sezama
1/4 kašičica
semena crnog susama
Priprema
1/4
Pirinač sipajte u srednji lonac i dodajte 1 šolju vode. Pokrijte lonac i pustite da proključa na srednje jakoj vatri. Kad proključa, smanjite vatru na srednje nisku i dinstajte 10 minuta. Maknite posudu sa vatre i ostavite da odstoji 15 minuta.
2/4
Prenesite pirinač u veliku posudu. Pomešajte sirće, šećer i so i prelijte pirinač dok je još vruć. Staviti Flora edamame da se kuvaju prema uputstvu na pakovanju
3/4
Vrlo oštrim nožem nežno isecite file lososa na kockice. Narezivanje je možda lakše ako losos stavite na nekoliko minuta u zamrzivač da bi se stegnuo.
4/4
Prelijte pirinač sezonskim lososom, avokadom, krastavcem, đumbirom, zelenim lukom, prepečenim sezamom i crnim sezamom. Dodati skuvane Flora edamame u činiju. Servirajte sa tanko seckanim rotkvicama.
Prijatno!