5/5
Edamame špageti
Ručak
VREME PRIPREME | 30MIN
sastojci
100g
Flora edamama
250g
špageta
2
mlada luka
1/2 kašičice
ljutih ljuskica
2 kašike
susamovog ulja
2 kašike
soja sosa
1 kašika
susama
malo
sveže seckani peršun
malo
limunova kora
Priprema
1/4
Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju, ocedite ih i stavite sa strane. U velikom loncu proključajte vodu i blanširajte edamame pasulj oko 2-3 minuta. Ocedite i stavite sa strane.

2/4
U tiganju zagrejte susamovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte naseckan mladi luk i pržite ga nekoliko minuta dok ne omekša i postane zlatno-smeđi. Dodajte blanširan edamame pasulj u tiganj i kratko propržite zajedno sa mladim lukom. Dodajte i ljute ljuskice i promešajte.

3/4
Ubacite skuvane špagete u tiganj sa ostalim sastojcima. Dodajte soja sos i dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.

4/4
Na kraju, pospite susam po jelu i posolite po ukusu. Promešajte sve ponovo. Po želji, pospite svežim seckanim peršunom i dodajte rendanu koru limuna za dodatnu svežinu.

Prijatno!