5/5

Edamame veganska juha

Ručak

VREME PRIPREME | 45MIN
sastojci
250g
čvrstog tofua
3 kašike
soja sosa
2 kašike
agavinog sirupa
1 kašika
sveže rendanog đumbira
2 čena
belog luka
1 kašika
ulja
Za supu
150g
Flora edamame
4 porcije
veganskih ramen nudli
1l
bujona od povrća
2-3
ljute papričice
4 stabljike
mladog luka
2 šolje
povrća po izboru (spanać, pečurke)
2 kašike
tamari sosa
2 kašike
susamovog ulja
1 kašika
pirinčanog sirćeta
po ukusu
mleveni crni biber
Priprema
1/5
U maloj posudi pomešajte soja sos, agavin sirup, sveže rendani đumbir i sitno iseckan beli luk. Dodajte iseckani tofu u marinadu i ostavite ga da se marinira najmanje 30 minuta.
2/5
Skuvajte veganske ramen nudle prema uputstvima na pakovanju, ocedite i stavite sa strane.
3/5
U velikom loncu, zagrejte bujon od povrća do ključanja. Dodajte edamame, ljute papričice, iseckane stabljike mladog luka i ostalo povrće po izboru. Kuvajte dok povrće ne omekša oko 5-7 minuta.
4/5
Dodajte tamari sos, susamovo ulje i pirinčano sirće i promešajte. Zatim dodajte marinirani tofu u lonac i kuvajte još 2-3 minuta, dok se tofu ne ugreje.
5/5
Dodajte kuvane nudle u lonac i promešajte da se svi sastojci sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame