5/5

Edamame salata sa kinoom

Večera

VREME PRIPREME | 40MIN
sastojci
1 šolja
Flora edamame
1 šolja
nekuvane kinoe
2 šolje
bujona od povrća
1 šolja
kuvanog kukuruza
1
šargarepa
1
paradajza
1
crvena paprika
1/2
crvenog luka
2 čena
belog luka
2 kašike
maslinovog ulja
malo
sveži peršun
malo
limunov sok
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Kinou stavite je u šerpu sa dve šolje bujona od povrća. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa, zatim smanjite vatru, poklopite i kuvajte još 15-20 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno da odstoji još 5 minuta.
2/4
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte crveni luk i beli luk te pržite oko 2-3 minuta. Dodajte iseckanu šargarepu u tiganj i pržite još 3-4 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte i paradajz, crvenu papriku, edamame i kukuruz. Nastavite pržiti sve sastojke zajedno još oko 5-7 minuta dok povrće ne omekša.
3/4
Ubacite skuvanu kinou u tiganj sa povrćem. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte so, biber i po potrebi još maslinovog ulja prema ukusu.
4/4
Po želji, pospite svežim peršunom ili korijanderom i dodajte malo soka od limuna za osvežavajući ukus.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame