5/5

Gulaš sa graškom

Večera

VREME PRIPREME | 60 MIN
sastojci
200g
Flora graška
500g
junećeg mesa
2
šargarepe
1
crni luk
2 čena
belog luka
2
krompira
2 kašike
brašna
2 kašike
paradajz paste
1l
goveđeg bujona
2 kašike
maslinovog ulja
1 kašičica
sušenog tamjana
1
lovorov list
po ukusu
so i biber
1
svež peršun
Priprema
1/5
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte kockice mesa i pržite ih dok ne porumene sa svih strana. Izvadite meso iz šerpe i ostavite ga sa strane.
2/5
U istoj šerpi dodajte iseckani crni luk i pržite ga oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
3/5
Vratite meso u šerpu sa lukom. Dodajte brašno i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte paradajz pastu i dobro promešajte.
4/5
Sipajte goveđi bujon u šerpu i dobro promešajte da se sjedini sa ostalim sastojcima. Dodajte sušeni tamjan i lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu i ostavite da se krčka dok meso ne omekša.
5/5
Zatim dodajte šargarepu, krompir i Flora grašak u šerpu. Kuvajte dok povrće ne omekša. Izvadite lovorov list pre serviranja. Poslužite gulaš topao, posut iseckanim svežim peršunom.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame