5/5

Karfiol pljeskavice

večera

VREME PRIPREME | 25 MIN
sastojci
450g
Flora karfiola
1 glavica
crnog luka
1
krompir
1
jaje
100g
kačkavalja
3 kašike
brašna
malo
ulje
po ukusu
so i biber
Priprema
1/3
Luk isecite i izdinstajte u tiganju na malo ulja. Karfiol obarite u slanoj vodi, a zatim ga zgnječite i dodajte začine po ukusu.
2/3
Jaje umutite viljuškom, dodajte brašno i promešajte da se sve sjedini. Dodajte karfiol i kačkavalj i dobro promešajte.
3/3
Oblikujte rukama pljeskavice i pržite ih na vrelom ulju, dok ne dobiju zlatkastu boju. Pljeskavice možete poslužiti uz sos po želji.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame