5/5
Karfiol sa pirinčem
Večera
VREME PRIPREME | 30 MIN
Flora&Fazoni
Karfiol je bogat antioksidantima koji pomažu da se preokrene proces starenja kod žena!
sastojci
450g
Flora karfiola
2
paprike
2
paradajza
2 glavice
crnog luka
2 čena
belog luka
1/2 šolje
paradajz sosa
1
šargarepa
1 šolja
pirinča
1 kašičica
šećera
Priprema
1/4
Karfiol izvadite i skuvajte po uputstvu sa kese.

2/4
U tiganju ispržite sitno seckani crni luk (1 komad) i dodajte izrendanu šargarepu. Kad omekša, dodajte opran pirinač i kuvajte još par minuta, pa sipajte vodu tako da prekrije pirinač. Posolite i pobiberite. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri nekih 15 minuta.

3/4
Dok se to kuva u drugom tiganju propržite crni luk isečen na rebarca, zatim dodajte papriku isečenu na trakice i paradajz isečen na kriške. Sve posolite, pobiberite i pošećerite, a zatim promešajte i sipajte paradajz sos. Poklopite i kuvajte nekih 15 minuta.

4/4
U tiganj sa paprikama dodajte karfiol i malo vode u kojoj se kuvao. Promešajte i ostavite još 5 minuta. Poslužite karfiol i pirinač.

Prijatno!