5/5

Karfiol u paradajz sosu

Ručak

VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
300 g
Flora karfiola
1
crni luk
1
šargarepa
1
crvena paprika
3 čena
belog luka
400 g
pelata
200ml
paradajz soka
1 kašičica
suvog origana
1 kašičica
suvog bosiljka
malo
maslinovo ulje
malo
svež peršun
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
U šerpu sa ključalom vodom dodajte malo soli i blanširajte cvetove karfiola 3-4 minuta dok ne omekšaju. Procedite i ostavite sa strane.
2/4
U tiganju, zagrejte maslinovo ulje, dodajte crni luk i dinstajte ga. Zatim dodajte šargarepu, papriku i beli luk, i dinstajte sve zajedno 5-7 minuta dok povrće ne omekša.
3/4
Dodajte pelat i paradajz sok, pa dodajte origano, bosiljak, so i biber. Promešajte sve i kuvajte sos oko 10 minuta, dok se svi ukusi lepo sjedine.
4/4
U sos ubacite Flora karfiol, pa promešajte da se karfiol dobro sjedini sa sosom. Poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri još 5-10 minuta.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame