5/5
Kinoa sa graškom
Ručak
VREME PRIPREME | 30 MIN
Flora&Fazoni
Kinoa je zeljasta semenasta visokoproteinska biljka koja pripada istoj vrsti biljaka kao spanać i cvekla.
sastojci
500ml
vode
200g
kinoe
200g
smrznutog graška
1
mali luk
2 kašike
seckanih oraha
po ukusu
so i biber
malo
maslinovog ulja
2
crvene paprike
2
šargarepe
Priprema
1/5
Flora grašak skuvati u posoljenoj vodi, ocediti i ostaviti sa strane

2/5
Filete oslića isecite na manje komade, posoliti i pobiberiti, pa dinstati dok ne porumene i ostaviti sa strane

3/5
Šampinjone oprati sa malo vode pa iseći na listiće i poprskati limunovim sokom

4/5
Crni luk sitno naseckati i prodinstati na zagrejanom maslacu, dodati pačurke i dinstati 15 minuta na umerenoj temperaturi. Na kraju umešati mileram, po dodati so i biber po ukusu

5/5
U tanjir sipati prvo Flora grašak, pa filete oslića i preliti pripremljenom smesom od pečuraka

Prijatno!