5/5
Kraljevska piletina sa brokolijem
Ručak
VREME PRIPREME | 30 MIN
Flora&Fazoni
Brokoli je povrće koje zbog izuzetnih lekovitih i nutricionistickih svojstava preporučuju kako nutricionisti tako i fitoterapeuti i lekari zvanične medicine. Ova tamnozelena biljka pripada istoj porodici kao kupus, kelj i karfiol.
sastojci
500g
pilećih grudi
250g
pečuraka
300g
Flora brokolija
1 kašika
đumbira
3 čena
belog luka
malo
soja sos
-
ulje
dodatak
orašasti plodovi - miks
300g
pirinča
Priprema
1/3
U tiganju prvo pržiti pileći file. Izvaditi iz tiganja i u tiganju pržiti pečurke i Flora brokoli. Izvaditi ih i dodati u pileće meso. U tiganj dodati još masnoće i pržiti narendani đumbir i beli luk

2/3
Skuvati pirinač prema uputstvu sa pakovanja i ostaviti sa strane

3/3
Sipati soja sos i vodu, ostaviti da provri, pa meso i povrće dodati u sos i ostaviti na tihoj vatri još 5 minuta. Po želji na kraju dodati orašaste plodove. Servira se preko skuvanog pirinča

Prijatno!