5/5
Kus kus sa zelenom boranijom
ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
Flora&Fazoni
U 100g batat krompira ima 0g masti!!
sastojci
450g
Flora zelene boranije
500g
batat krompira
1 konzerva
pelata
2 šolje
vode
1
šargarepa (izrendana)
1 glavica
crnog luka
3 čena
belog luka
3 kašičice
Griza
1 kašika
maslinovog ulja
1 kašika
limunovog soka
¼
crvene paprike
¼
kurukume
po ukusu
so i biber
Priprema
1/8
U šerpi zagrejati maslinovo ulje pa dinstati sitno seckan crni luk. Kad luk postane mekan dodati mu izrendanu šargarepu i sve zajedno dinstati 5 min.
2/8
Batat oguliti i iseći na kockice pa dodati u šerpu.
3/8
Sve zajedno dinstati 5 min, pa dodati sitno seckan beli luk i začine.
4/8
Temperaturu smanjiti na umerenu, pa sipati boraniju iz kesice i pelat pa dobro sjediniti.
5/8
Sipati vodu, pa povećati temperaturu.
6/8
Kuvati oko 40 min, a pred kraj dodati griz i limunovo sok.
7/8
Za to vreme skuvati kus-kus.
8/8
Kada je sve gotovo servirati zajedno.
Prijatno!