5/5

Kus kus sa zelenom boranijom

ručak

VREME PRIPREME | 40 MIN

Flora&Fazoni

U 100g batat krompira ima 0g masti!!
sastojci
450g
Flora zelene boranije
500g
batat krompira
1 konzerva
pelata
2 šolje
vode
1
šargarepa (izrendana)
1 glavica
crnog luka
3 čena
belog luka
3 kašičice
Griza
1 kašika
maslinovog ulja
1 kašika
limunovog soka
¼
crvene paprike
¼
kurukume
po ukusu
so i biber
Priprema
1/8
U šerpi zagrejati maslinovo ulje pa dinstati sitno seckan crni luk. Kad luk postane mekan dodati mu izrendanu šargarepu i sve zajedno dinstati 5 min.
2/8

Batat oguliti i iseći na kockice pa dodati u šerpu.

3/8

Sve zajedno dinstati 5 min, pa dodati sitno seckan beli luk i začine.

4/8

Temperaturu smanjiti na umerenu, pa sipati boraniju iz kesice i pelat pa dobro sjediniti.

5/8

Sipati vodu, pa povećati temperaturu.

6/8

Kuvati oko 40 min, a pred kraj dodati griz i limunovo sok.

7/8

Za to vreme skuvati kus-kus.

8/8

Kada je sve gotovo servirati zajedno.

Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame