5/5
Oslić na grašku
Ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
Flora&Fazoni
Smatra se da osobe koje konzumiraj ribu makar jednom nedeljno smanjuju verovatnoću za slabljenje vida u starijim godinama za 50%.
sastojci
450g
Flora graška
250g
šampinjona
6 fileta
oslića
1dl
milerama
100g
maslaca
1
limun
dve glavice
crnog luka
po želji
ulje
Priprema
1/5
Flora grašak skuvati u posoljenoj vodi, ocediti i ostaviti sa strane
2/5
Filete oslića isecite na manje komade, posoliti i pobiberiti, pa dinstati dok ne porumene i ostaviti sa strane
3/5
Šampinjone oprati sa malo vode pa iseći na listiće i poprskati limunovim sokom
4/5
Crni luk sitno naseckati i prodinstati na zagrejanom maslacu, dodati pačurke i dinstati 15 minuta na umerenoj temperaturi. Na kraju umešati mileram, po dodati so i biber po ukusu
5/5
U tanjir sipati prvo Flora grašak, pa filete oslića i preliti pripremljenom smesom od pečuraka
Prijatno!