5/5
Pasta sa graškom
ručak
VREME PRIPREME | 30 MIN
Flora&Fazoni
Grašak sadrži karotenoide lutein i zeaksantin. Te hranjive tvari pomažu u zaštiti očiju od hroničnih bolesti
sastojci
3 šolje
Flora graška
150g
testenine
1/2 glavice
crnog luka
1 čen
belog luka (izgnječen)
3 kašike
maslinovog ulja
1/2 šolje
vode
1 kašika
limunovog soka
3 kašike
bademovog putera
po ukusu
Rukola
po ukusu
so i biber
Priprema
1/5
Skuvati testeninu po uputstvu sa kese i ostaviti je sa strane.
2/5
U tiganj staviti maslinovo ulje i zagrejati na umerenoj temperaturi. Dodati crni i beli luk pa dinstati 4-5 minuta. Dodajte Flora grašak promešajte i dinstajte dok se potpuno ne otopi.
3/5
Jedan deo mešavine graška i luka izdvojte, pa stavite u blender i zajedno sa vodom, limunovim sokom, rukolom, puterom, solju i biberom blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.
4/5
U tiganj sa preostalim graškom dodajte ½ šolje graška, i mešajte 30 – 60 sekundi na umerenoj temperaturi.
5/5
Dobijenu smesu prespite u posebnu posudu, dodajte testeninu, sos od graška i sve dobro promešajte.
Prijatno!