5/5
Pileći file sa šparglama i sosom od kikirikija
Ručak
VREME PRIPREME | 45MIN
Flora&Fazoni
Špargle su na vrhu liste malobrojnih kultura koje su predviđene za uzgoj na Marsu, na kojem se planira stvaranje kolonije 2030. godine.
sastojci
450g
Flora špargle
500g
pilećih grudi bez kostiju
1 kašičica
ulja
50g
pečuraka
malo
susamovog ulja
1 kašičica
soja sosa
2 kašičice
meda
malo
so, biber i susam
Priprema
1/5
Zagrejte 1 kašičicu ulja u velikom tiganju na umerenog vatri. Dodajte Flora špargle i pečurke i dinstajte oko 5 minuta dok ne omekšaju
2/5
Dodajte beli luk u tiganj i dinstajte još par minuta, pa izvadite povrće iz tiganja i stavite ga na tanjir
3/5
U tiganj dodajte još malo ulja, piletinu začinite solju, biberom i dinstajte uz povremo mešanje dok ne porumeni
4/5
U posudi pomešati med, susamovo ulje i soja sos
5/5
Sve sipajte zajedno u tanjir, preliti sosom i jelo je spremno za posluživanje
Prijatno!