5/5
Pileći rolat s graškom i brokolijem
Ručak
VREME PRIPREME | 60 MIN
Flora&Fazoni
Sadržaj Flora mix za rusku salatu čine šargarepa i krompir u kockicama, kao i grašak
sastojci
8
pilećih šnicli
100g
Flora brokolija
100g
Flora graška
100g
sušenog paradajza
2 supene kašike
sušenog paradajza u maslinovom ulju
1/2 šolje
feta sira
2 čena
belog luka
2 supene kašike
peršuna
1
kašičica senfa
malo
bibera
1
crveni luk
Priprema
1/4
Isečemo višak masti od šnicli i malo izlupamo. Začimo solju i biberom.
Stavljamo sušeni paradajz, sir, beli luk i začine u posudu secka, sameljemo sitno. Zatim stavimo Flora brokoli da se kuva, pa i njega dodati u smesu iz secka.

2/4
U šnicle stavljamo po kašiku od smese i uvijamo u rolat. Isečemo pravougaonike od aluminijumske folije veličine koja nam je potrebna. Namažemo ih maslinovim uljem iz sušenog paradajza uz pomoć četke.

3/4
Uvijamo čvrsto svaki rolat u foliju i pečemo na gril tiganju dok ne bude gotovo, oko 5 minuta sa svake strane.

4/4
Za pripremu namaza koristimo ponovo blender. Prvo sameljemo zapečene bademe. Nakon toga dodajemo ostale sastojke. Začinimo solju i dodajemo sitno iseckan sveži bosiljak. Služimo sa prethodno skuvanim Flora graškom i crvenim lukom iseckanim na kolutove.

Prijatno!