5/5
Piletina sa brokolijem na pireu od batata
Večera
VREME PRIPREME | 30 MIN
Flora&Fazoni
Batat je bogat naročito vitaminima A i C, vlaknima, kao i antioksidansom beta-karotenom.
sastojci
-
Pileći file
75g
batata
200g
Flora brokolija
malo
Čeri paradajz
1 glavica
crnog luka
čen
belog luka
malo
Maslinovo ulje
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Pileći file izgrilovati na tiganju sa maslinovim uljem.

2/4
Brokoli staviti na 3-5 minuta u proključalu vodu. Ostaviti oko 5 minuta (ne duže) da bude u vodi kako se ne bi prokuvao i raspao. Nakon blanširanja staviti ga na gril par minuta po svakoj strani.

3/4
Izblendirati batat i čeri paradajz koji ste prethodno ispekli u rerni oko 20min zatim dodati beli luk so i biber po ukusu kao i maslinovo ulje.

4/4
Pire od povrća staviti na tanjir, a preko njega dodati brokoli i piletinu.

Prijatno!