5/5

Pita od brokolija

večera

VREME PRIPREME | 45 MIN

Flora&Fazoni

Brokoli je poreklom iz Italije pa je ovo povrće dobilo naziv po italijanskoj reči broccolo, što u prevodu znači „grana“. Danas je u upotrebi širom sveta, može se jesti sirovo ili kuvano.
sastojci
450g
Flora brokolija
250g
pavlake
3
jaja
4 kašike
integralnog brašna
4 kašike
zobenih pahuljica
150g
mocarele
malo
maslinovog ulja
malo
suvi peršuna
malo
bosiljak
malo
svež peršun
Priprema
1/5
Umutiti jaja, dodati pavlaku, integralno brašno, zobene pahuljice, suvi bosiljak, peršun i malo soli pa ostaviti da odstoji
2/5
Flora brokoli kuvati desetak minuta u slanoj vodi. Iscediti, pa preliti hladnom vodom i iseći na sitne komadiće
3/5
U nauljenu vatrostalnu posudu sipati polovinu smese, zatim polovinu brokolija i mocarelu, pa sipati preostali brokoli i ostatak smese
4/5
Peći oko 40 minuta na 200 stepeni, a pred kraj pečenja dodati ostatak mocarele i peći dok se ne otopi
5/5
Izvaditi iz rerne i ostaviti oko 15 minuta da se prohladi, a onda seći na komade i servirati sa malo svežeg bosiljka
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame