5/5

Potaž od karfiola

večera

VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
300g
Flora karfiola
2
krompira
2 čena
belog luka
1 srednji
luk
4 šolje
bujona od povrća
½ šolje
biljne pavlake
2 kašike
biljnog ulja
malo
so i biber
malo
sveži peršun
Priprema
1/4
U velikom loncu, zagrejte biljno ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu mekani, oko 5-7 minuta.
2/4
Dodajte iseckani karfiol i krompir u lonac, pa dinstajte još nekoliko minuta. Sipajte bujon preko povrća, dovedite do ključanja, a zatim smanjite vatru i pustite da se krčka dok karfiol i krompir ne omekšaju, oko 15-20 minuta.
3/4

Kada je povrće skuvano, koristite blender da izblendate supu dok ne postane glatka i kremasta. Vratite supu u lonac, dodajte pavlaku i promešajte da se sve sjedini. 

4/4

Posolite i pobiberite supu po ukusu i ostavite još par minuta da se krčka 

Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame