5/5
Potaž od karfiola
Ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
Flora&Fazoni
Karfiol je povrće koje ne sadrži masti i natrijum.
sastojci
250g
Flora karfiola
1/2 glavice
crnog luka, sečenog na kolutove
2 čena
belog luka
1 kašika
maslinovog ulja
4 šolje
bujona od povrća
1 šolja
vode
¼ kašičice
muskatnog oraščiča
1 kašika
limunovog soka
malo
so i biber
dekoracija
mirođija,
maslinovo ulje i
biber
Priprema
1/5
Zagrejte rernu na 180 °C i pleh obložite papirom za pečenje.
2/5
Na papir stavite karfiol, crni i beli luk. Prelijte ih maslinovim uljem, i začinite solju i biberom.
Pecite povrće oko 30 minuta.
3/5
Kada je povrće gotovo izvadite ga iz rerne pa prebacite u šerpu. Dodajte bujon od povrća, vodu i muskatni oraščić, i dobro promešajte. Kuvajte sve na umerenoj temperaturi dok ne prokuva, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 15-20 minuta, dok karfiol ne omekša.
4/5
Dobijeno povrće stavite u blender, te dodajte limunov sok. Blendirajte dok ne dobijete smesu kremaste i glatke teksture.
5/5
Servirajte dobijeni potaž sa sitno seckanom mirođijom, biberom i maslinovim uljem.
Prijatno!