5/5
		Punjene paprike
ručak
					VREME PRIPREME | 40 MIN 				
				
					sastojci				
				
					100g				
				
					Flora kukuruza				
				
					200g				
				
					Flora karfiola				
				
					6				
				
					zelenih paprika				
				
					1				
				
					šargarepa				
				
					1 glavica				
				
					crnog luka				
				
					2 čena				
				
					belog luka				
				
					2 kašike 				
				
					maslinovog ulja				
				
					1 kašika 				
				
					svežeg peršuna				
				
					100 g 				
				
					rendanog sira				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Presecite zelene paprike na pola po dužini i očistite od semena. Zagrejte rernu na 180 stepeni. 								
				 
															
					2/4				
				
									U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk, zatim dodajte beli luk i propržite još 1 minut. 								
				 
															
					2/4				
				
									U tiganj dodajte iseckanu šargarepu, karfiol i kukuruz. Kuvajte 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok povrće ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte seckani peršun. 								
				 
															
					3/4				
				
									Paprike složite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Svaku papriku napunite pripremljenim filom. Stavite paprike u prethodno zagrejanu rernu i pecite 20-25 minuta. 								
				 
															
					4/4				
				
									Ako koristite sir, pospite ga po paprikama 5 minuta pre nego što budu gotove, da se rastopi i blago zapeče. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								