5/5

Punjene paprike

ručak

VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
100g
Flora kukuruza
200g
Flora karfiola
6
zelenih paprika
1
šargarepa
1 glavica
crnog luka
2 čena
belog luka
2 kašike
maslinovog ulja
1 kašika
svežeg peršuna
100 g
rendanog sira
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Presecite zelene paprike na pola po dužini i očistite od semena. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2/4
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk, zatim dodajte beli luk i propržite još 1 minut.
2/4
U tiganj dodajte iseckanu šargarepu, karfiol i kukuruz. Kuvajte 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok povrće ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte seckani peršun.
3/4
Paprike složite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Svaku papriku napunite pripremljenim filom. Stavite paprike u prethodno zagrejanu rernu i pecite 20-25 minuta.
4/4
Ako koristite sir, pospite ga po paprikama 5 minuta pre nego što budu gotove, da se rastopi i blago zapeče.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame