5/5
		Ruska salata sa piletinom
večera
					VREME PRIPREME | 30 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Sadržaj Flora mix za rusku salatu čine šargarepa i krompir u kockicama, kao i grašak 								
				
					sastojci				
				
					300g				
				
					pilećeg belog mesa				
				
					450g				
				
					Flora mixa za rusku salatu				
				
					150g				
				
					kiselih krastavaca				
				
					2				
				
					jaja				
				
					400g				
				
					majoneza				
				
					pola				
				
					Sok od  limuna				
				
					1				
				
					kašičica senfa				
				
					pola				
				
					kašičice soli				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Sadržaj kese Flora mixa za rusku salatu sipati u hladnu posoljenu vodu, kada voda proključa smanjiti temperaturu i kuvati još desetak minuta, sve dok povrće ne omekša. Ocediti vodu i ostaviti povrće da se sasvim ohladi.								
				 
															
					2/4				
				
									U slanoj vodi sasvim skuvati belo meso, procediti, pokriti da se ne bi osušilo i ostaviti da se ohladi. Tvrdo skuvati 2 jaja, kada se ohlade – oljuštiti ih. Iscediti limun.								
				 
															
					3/4				
				
									Sipati skuvano povrće u veću činiju, preliti sokom od limuna i nežno promešati. Iseći kuvana jaja na kockice, pa i njih staviti u činiju. Iseći skuvanu piletinu takođe na kockice i dodati povrću i jajima. Dodati kisele krastavce isto iseckane na kockice.								
				 
															
					4/4				
				
									Dodati majonez i senf. Lagano izmešati.								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								