5/5

Ruska salata sa piletinom

večera

VREME PRIPREME | 30 MIN

Flora&Fazoni

Sadržaj Flora mix za rusku salatu čine šargarepa i krompir u kockicama, kao i grašak
sastojci
300g
pilećeg belog mesa
450g
Flora mixa za rusku salatu
150g
kiselih krastavaca
2
jaja
400g
majoneza
pola
Sok od limuna
1
kašičica senfa
pola
kašičice soli
Priprema
1/4
Sadržaj kese Flora mixa za rusku salatu sipati u hladnu posoljenu vodu, kada voda proključa smanjiti temperaturu i kuvati još desetak minuta, sve dok povrće ne omekša. Ocediti vodu i ostaviti povrće da se sasvim ohladi.
2/4
U slanoj vodi sasvim skuvati belo meso, procediti, pokriti da se ne bi osušilo i ostaviti da se ohladi. Tvrdo skuvati 2 jaja, kada se ohlade – oljuštiti ih. Iscediti limun.
3/4
Sipati skuvano povrće u veću činiju, preliti sokom od limuna i nežno promešati. Iseći kuvana jaja na kockice, pa i njih staviti u činiju. Iseći skuvanu piletinu takođe na kockice i dodati povrću i jajima. Dodati kisele krastavce isto iseckane na kockice.
4/4
Dodati majonez i senf. Lagano izmešati.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame