5/5
Umak od zapečenog karfiola
užina
VREME PRIPREME | 30 MIN
Flora&Fazoni
Karfiol sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6 i B9, minerale i korisne fitohemikalije. Dobar je izvor vlakana, proteina, fosfora, kalijuma i ima visok sadržaj vitamina C.
sastojci
250g
Flora karfiola
5 kašika
ulja od grožđanih koštica
malo
aleve paprike
malo
himalajske soli
1/2
grančice svežeg ruzmarina
1 kašika
seckanog peršunovog lišća
300ml
jogurta
Priprema
1/5
Podmažite pleh sa dve kašike ulja od grožđanih koštica
2/5
Začinite karfiol solju, alevom paprikom i seckanim ruzmarinom
3/5
Pecite karfiol oko 15 minuta na 200 stepeni, potom ga ostavite da se ohladi
4/5
Izblendirajte karfiol sa peršunovim lišćem, još 3 kašike ulja od grožđanih koštica i jogurtom, pa vratite još malo u rernu da se zapeče
5/5
Ukoliko je potrebno, dodajte još malo himalajske soli i servirajte uz sveže povrće ili kao prilog glavnom jelu
Prijatno!