5/5

Veganski potaž od karfiola

Večera

VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
600g
Flora karfiola
2 kašike
maslinovog ulja
2 čena
belog luka
1
krompir
700ml
bujona od povrća
400ml
kokosovog mleka
-
peršun
prstohvat
muskatnog oraščića
po ukusu
so i biber
Priprema
1/5
U većem loncu zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan crni luk i pržite ga 5-7 minuta.
2/5
Dodajte beli luk i pržite još oko 1 minut, dok ne zamiriše. Zatim dodajte isečeni krompir i mešajte još 2-3 minuta.
3/5
U lonac dodajte karfiol i bujon od povrća. Povećajte temperaturu i pustite da proključa. Kada supa proključa, smanjite temperaturu i pokrijte lonac. Kuvajte oko 20 minuta, ili dok karfiol i krompir ne omekšaju, a zatim sklonite sa vatre.
4/5
Koristeći štapni blender ili običan blender, blendirajte supu dok ne postane potpuno kremasta.
5/5
Vratite supu u lonac, dodajte kokosovo mleko i dobro promešajte. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem po ukusu. Pustite da se supa još jednom prokrčka na laganoj vatri, oko 5 minuta. Supu servirajte toplu, ukrašenu svežim peršunom po želji.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame