Flora&Fazoni
Kuskus je tradicionalno jelo poreklom iz severne Afrike i nacionalno jelo u Alžiru, Maroku i Tunisu
sastojci
150g
Flora graška
150g
kukuruza
120g
kuskusa
200ml
vode
20g
putera
100g
čeri paradajza
100g
Sok od limuna
3 kašike
Susama
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Stavite kuskus u dublju činiju. Prelijte ga ključalom vodom u koju ste dodali so i biber
2/4
Poklopite činiju i nakon nekoliko minuta dodajte puter i promešajte kuskus viljuškom da bude rastresit
3/4
U slanoj vodi skuvajte grašak i kukuruz, dobro ocedite. Iseckajte čeri paradajz, crveni luk i dodajte kuskusu uz grašak
4/4
Dodati sir i promešati. Ostaviti rižoto da odstoji 2 minuta i servirati4. Začinite sokom od pola limuna, promešajte salatu i odozgo pospite susam
Prijatno!