5/5

Edamame vegetarijanski Pad Thai

večera

VREME PRIPREME | 20MIN

Flora&Fazoni

Jedna šolja edamame sadrži preko polovine preporučenog dnevnog unosa mangana za odrasle. Mangan je odgovoran za izgradnju jakih kostiju.
sastojci
150g
Flora edamame
250g
pirinačnih rezanaca
1 kašika
susamovog ulja
2
crvene paprike
1
žuta paprika
1
zelena paprika
1 kašika
belog luka u prahu
1 kašika
mlevenog đumbira
pola
crvenog luka
1
jaje
1 kašika
soja sosa
SOS
1/3 šolje
bujona
3 kašike
vinskog sirćeta
1 kašika
svežeg soka od limete
3 kašike
javorovog sirupa
2 kašike
soja sosa
1 kašika
mlevenog belog luka
1 kašika
mlevenog đumbira
1 kašika
Vorčester sosa
Priprema
1/4
Skuvajte rezanca, ocedite ih i pustite pod hladnu vodu da se ne zalepe.
2/4
Isecite povrće i dinstajte na srednje jakoj temperaturi sa susamovim uljem dok ne omekša. Začinite belim lukom u prahu, đumbirom i biberom. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte rezanca u isti tiganj i kuvajte 2-3 minuta.
3/4
Dok se rezanci kuvaju napravite sos. Dodajte sve sastojke za sos u činiju i dobro umutite da se sjedine.
4/4
Gurnite rezanca u jednu stranu tiganja i dodajte umućeno jaje i promešajte. Dodajte povrće i kuvani edamame nazad u tiganj i opet promešajte. Sipajte sos, sve promešajte i kuvajte još 2 minuta.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame