5/5
Zapečeni karfiol sa bešamel sosom
ručak
VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
500 g
Flora karfiola
500ml
mleka
40 g
putera
40 g
brašna
50 g
rendanog sira
po ukusu
so i biber
30 g
putera
1 kašika
seckanog peršuna
Priprema
1/4
Flora karfiol kuvajte u posoljenoj vodi 5–7 minuta. Procedite.

2/4
Rastopite 40 g putera, dodajte brašno i kratko propržite. Mleko dodajte postepeno, uz neprestano mešanje, kako biste izbegli stvaranje grudvica. Posolite i pobiberite.

3/4
Flora karfiol stavite u vatrostalnu posudu, prelijte bešamelom sosom, pospite sirom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumeni.

4/4
Rastopite 30 g putera, dodajte peršun i prelijte preko zapečenog karfiola pre serviranja.

Prijatno!